Dit is de nummer één reden waarom vrouwen het niet meer willen doen met hun man

Misschien denk je: nu ik eindelijk mijn levenspartner heb gevonden, zal alles van een leien dakje gaan. Maar waarschijnlijk besef je ook dat er genoeg problemen en obstakels te vinden zijn in een huwelijk of langdurige relatie. En dat is helemaal niet vreemd: je leven is voortdurend in beweging en alles heeft invloed op hoe je je voelt en gedraagt, ook op intiem gebied. Steeds meer getrouwde vrouwen ervaren namelijk een afname in hun slaapkameractiviteiten met hun man. Waarom dit gebeurt? Dat hebben we voor je onderzocht.

Misschien heb je er al veel over gehoord of speelt het zelfs in jouw eigen relatie. Het is namelijk een groeiend fenomeen: steeds meer getrouwde vrouwen doen het minder vaak met hun echtgenoot. En dat is vervelend voor beide partners, want het gebeurt niet zonder reden. Er kunnen verschillende complexe redenen achter schuilen, zoals Dr. Sarah Hensley, dating- en relatie-expert, uitlegt op haar TikTok.

Emotionele veiligheid in een relatie

Zij heeft vastgesteld dat veel vrouwen het minder doen met hun echtgenoot wanneer er sprake is van een gebrek aan emotionele veiligheid in de relatie. Maar wat houdt dit precies in? Om toenadering tot elkaar te zoeken, is het cruciaal dat je je veilig voelt bij de ander. Dit gaat niet alleen om fysieke veiligheid, maar vooral om emotionele hechting. Dit omvat onze diepste behoeften binnen romantische relaties, en als deze niet worden vervuld, kan dit leiden tot een gevoel van emotionele onveiligheid.

Communiceren in een relatie

Vrouwen kunnen zich hierdoor terugtrekken van hun partner, zich niet prettig voelen bij fysieke intimiteit en zelfs hun aantrekkingskracht tot hun partner verliezen. Veel vrouwen die hiermee worstelen, kunnen hierdoor ook daadwerkelijk niet meer in de stemming komen om het te doen met hun man. Maar hoe los je dit op? Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en manieren om aan deze hechtingsbehoeften te voldoen. Het is echter essentieel om hierover te communiceren met je partner.

Vooruitgang boeken in een relatie

Vraag elkaar hoe je je voelt, wat je mist en wat je nodig hebt. Als jullie elkaar hierin kunnen ondersteunen en helpen, kunnen jullie samen aan de slag. Maar soms liggen jullie behoeften zo ver uit elkaar dat het moeilijk is om elkaar tegemoet te komen. Dit kan een uitdaging vormen voor de relatie en soms kan de beste oplossing zijn om uit elkaar te gaan. Gelukkig hoeft het echter niet zo ver te komen! Praat met elkaar en ontdek waar jullie elkaar kunnen ondersteunen. Niemand kan gedachten lezen, dus alleen door open communicatie kunnen jullie samen vooruitgang boeken.

(Bron: Man Man – Afbeeldingen: Unsplash)