Vrouw deelt koffie-hack van 5 minuten die haar huwelijk redde

Een relatie-expert beweert dat een eenvoudige koffie-truc van vijf minuten haar huwelijk heeft gered nadat ze vier jaar geleden dacht van haar man te scheiden. “Mijn man en ik doen dit nu elke dag omdat het zo goed voelt en we ons direct meer verbonden voelen,” schreef Aston Simmonds in Kidspot.

Relatie in het slop? Deze 5-minuten koffie hack helpt je vooruit!

“Ik beloof dat als je elke dag slechts vijf minuten ‘incheckt’, elk ander gebied van je leven er ook baat bij zal hebben.” In het artikel zegt de relatie-expert en levenscoach dat ze elke ochtend met haar man gaat zitten voor een kort gesprekje onder het genot van koffie. Ze keek terug op de tijd dat het paar over scheiding nadacht, omdat de gesprekken vaak werden gedomineerd door huishoudelijke klusjes, taken, en “wie het meest deed of niet genoeg deed”.

“Praten bij een kopje koffie kan je relatie redden”

“Tussen werken, dineren, douchen en het huis schoonmaken, leek er geen tijd te zijn voor ons om te praten en te delen wat er in ons omging,” herinnerde ze zich. Ze beginnen met te delen hoe ze zich voelen over zichzelf in de relatie, voordat ze reflecteren op de positieve elementen om “elkaar te waarderen en te vieren voordat ze corrigeren”.

“Het heeft niet alleen ons huwelijk gered, maar het heeft onze relatie volledig getransformeerd,” ging ze verder. “Waarom? Omdat deze truc meer is dan alleen een cafeïne-fix; het is een relatie-hack die ons verbonden houdt, zelfs te midden van de chaos van het leven. Ik geloof echt dat het verschil tussen een succesvolle relatie en een falende relatie is dat ze regelmatig inchecken bij elkaar, niet alleen wanneer ze er genoeg van hebben en klaar zijn om uit te checken,” schreef ze.

(Afbeeldingen: Freepik)