“Ik ga niet meer werken. Mijn man betaalt me nu 100 dollar per dag om zijn huisvrouw te zijn”

Alyssa (28) moedigt vrouwen aan om een ‘huisvrouwenlevensstijl’ na te streven voor hun eigen geluk. Ze ontmoette haar man Tom, 51, op zijn werk in het leger. Toen ze verkering kregen, werkte en studeerde Alyssa nog, maar toen ze eenmaal verloofd waren, stelde ze Tom voor om thuis te blijven.

“Ik dacht dat hij wat meer aandacht wilde voor het huis, het huishouden en ook voor zichzelf. Dus ik had het stiekeme vermoeden dat het onze relatie ten goede zou komen als ik thuis zou blijven,” legde ze uit. Haar partner had deze dynamiek niet gezien als iets wat hij in eerdere relaties had gewild: “Ik dacht echt dat ik een natuurkundige triatleet wilde, dat was mijn instelling,” zei hij.

Voordelen van de ‘overeenkomst’

“Totdat ik een relatie kreeg met Aly wist ik niet eens hoe geweldig het is om een traditionele relatie te hebben met een scheiding tussen mannen en vrouwen.” De voordelen van hun overeenkomst zijn dat Tom een stressvrijer en gezonder leven kan leiden en Alyssa ziet het als een beter alternatief dan afhankelijk te zijn van een bedrijf dat er niets om geeft. “Ik verdien nu meer, getrouwd, dan toen ik in het leger zat en het is de beste baan die ik ooit heb gehad,” zei ze.

Kritiek

“Ik zou waarschijnlijk op zijn bankrekening staan, hij betaalt mijn levensonderhoud en er is een ziektekostenverzekering.” Alyssa is aanwezig op sociale media, waar sommige van haar meer controversiële standpunten zijn bekritiseerd. “Er zijn feministen op Reddit die me haten, waarvan de meesten single zijn, ouder dan 30,” legde ze uit. “Ik zou helemaal niet zeggen dat ik een feminist ben. Ik denk dat het feminisme allemaal slecht was, mannen houden zoveel van vrouwen dat ik denk dat ze ons sowieso zouden hebben bevrijd nadat ze volledig bevrijd waren.”

“Feminisime was niet nodig”

“Ik ben gewoon van mening dat het feminisme totaal onnodig was en dat het een vrouwelijke suprematiebeweging is.” Ze is ervan beschuldigd een golddigger te zijn, wat Tom weerlegt: “Ze vraagt honderd dollar per week! Wat voor goudzoeker wil dat nou?” Ondanks de negativiteit gelooft Alyssa dat het verspreiden van haar boodschap belangrijk is.

“Er zijn veel positieve reacties van vrouwen die het gevoel hebben dat ze eindelijk gezien worden omdat er veel thuisblijvende vrouwen en moeders zijn die zich nutteloos voelen alsof ze hun potentieel hebben verspild omdat dat de boodschap is die we daar hebben. Het zijn de positieve opmerkingen die ik krijg van vrouwen in die context die me echt laten weten dat ik het juiste doe.” Hieronder kun je de volledige reportage over Alyssa en Tom bekijken:

Deal-tip

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier