Wil je stoppen met roken? Deze 5 voedingsmiddelen kunnen je daarbij helpen

Stoppen met roken is nooit zo eenvoudig als het lijkt. Als het iets is dat je lange tijd hebt gedaan, kan het moeilijk zijn om de gewoonte te doorbreken. Maar je dieet kan je helpen je doel te bereiken. Gelukkig zijn er tal van nicotinevrije alternatieven die kunnen helpen om van de gewoonte af te komen en te streven naar een rookvrij leven. Naast rookvrije alternatieven zoals nicotinezakjes, nicotinekauwgom of pleisters, zijn er ook voedingsmiddelen die je in je dieet kunt opnemen om je te helpen stoppen met roken.

Om mensen te helpen bij dit proces deelde nicotine-verkoopexpert Markus Lindblad van Haypp vijf voedingsmiddelen die je in je dieet moet opnemen om je sigaretteninname te verminderen en uiteindelijk van de gewoonte af te komen. Een kleine aanpassing in je dieet kan het verschil maken. Dus, als je je gezondheid wilt verbeteren en van de sigaretten af wilt, wil je misschien wat meer basisvoedsel aan je dieet toevoegen. Van kaas tot popcorn – er zijn enkele eenvoudige aanbevelingen die je aan het menu kunt toevoegen. Hier zijn Markus’s beste tips om het verschil te maken.

Eet meer kaas

Je moet meer kaas eten. Het toevoegen van meer kaas aan je dieet zal die sigarettenverlangens verminderen, omdat zuivelproducten zouden maken dat sigaretten slechter smaken. De volgende keer dat je een verlangen hebt, neem wat kaas, schenk jezelf een glas melk in of eet yoghurt. Dit zal niet alleen je verlangens verminderen, maar ook de smaak van sigaretten tegenvallen.

Ginsengthee

Ginsengthee is een kruidenthee uit Korea. Hoewel het vooral bekend staat om zijn energiebevorderende eigenschappen, staat het er ook om bekend het effect van nicotine op het lichaam te verminderen. Daarom is deze kruiden thee een must als het gaat om het verminderen van je rookinname. Hoe minder effect nicotine op je lichaam heeft, hoe minder aantrekkelijk het zal zijn om een sigaret te roken.

Klik hier voor de lekkerste ginseng thee!

Popcorn

De meeste rokers ervaren meer honger als ze proberen te stoppen met roken en hebben de neiging de hele tijd te willen snacken. Dit komt omdat snacken de tijd vervangt die ze normaal gesproken zouden besteden aan roken. Popcorn is de perfecte snack met weinig calorie├źn om van te genieten tijdens het proberen te stoppen. Om die verlangens echt te verminderen, probeer gezouten popcorn, want dit kan je ook langer een verzadigd gevoel geven.

Klik hier voor de lekkerste popcorn!

Kaneelstokjes

Misschien het meest ongebruikelijke voedsel om je te helpen stoppen met roken. Kaneelstokjes geven je meteen een pittige kick en verminderen daardoor onmiddellijk eventuele verlangens. Niet alleen zit het ook vol met gezondheidsvoordelen, maar het vasthouden van een kaneelstokje zal ook psychologisch helpen bij het afleren van de gewoonte.

Klik hier om kaneelstokjes te kopen!

Suikervrije kauwgom of pepermuntjes

Suikervrije kauwgom of pepermuntjes zijn de beste manier om die verlangens te verminderen. Het houdt niet alleen je mond bezig op het moment dat je een sigaret wilt, maar de langdurige nasmaak van munt betekent dat het even duurt voordat je weer zin hebt in een sigaret. Zorg ervoor dat je alleen suikervrij kiest, aangezien suiker eigenlijk bekend staat om de smaak van sigaretten te verbeteren, wat niet ideaal is als je probeert te stoppen.

Klik hier om suikervrije kauwgum te kopen!

(Afbeeldingen: Freepik)