Vrouw laat fortuin van 2,5 miljoen na aan haar huisdieren, kinderen krijgen niks

Een dame heeft voor ophef gezorgd door haar kinderen te negeren in haar testament en haar volledige fortuin na te laten aan haar huisdieren. En we hebben het hier niet alleen over kruimels van de tafel, want de bejaarde mevrouw Liu heeft de huisdieren een behoorlijk bedrag nagelaten.

Mevrouw Liu uit Shanghai – van wie de exacte leeftijd niet bevestigd is – heeft haar testament gewijzigd, bewerend dat haar kinderen haar in haar oude dag hebben verwaarloosd door haar niet genoeg te bezoeken, vooral nadat ze ziek werd. Intussen hebben haar huisdieren haar troost en gezelschap geboden in haar herfstjaren. En het blijkt dat deze troost en gezelschap 2,8 miljoen dollar waard zijn die ze aan hen heeft nagelaten.

Juridisch probleem

Maar het testament heeft een juridisch dilemma gecreëerd, omdat het technisch gezien niet wettig is om een erfenis aan huisdieren na te laten in China. Op dit moment is een plaatselijke dierenkliniek aangewezen om het landgoed te beheren en te administreren. Er zijn ook al juridische uitdagingen die de nalatenschap aan dieren belemmeren, volgens Zonglan News en South China Morning Post. Nu onderzoeken ambtenaren andere manieren om de ongebruikelijke situatie op te lossen.

Chen Kai, die werkzaam is als ambtenaar bij het nationale hoofdkantoor van het Will Registration Centre in Peking, zei dat er ‘alternatieven zijn om dit probleem op te lossen’. De ambtenaar zei: “Het huidige testament van Liu is één manier, en we zouden haar geadviseerd hebben om een persoon die ze vertrouwt aan te wijzen om de dierenkliniek te superviseren en ervoor te zorgen dat de huisdieren goed verzorgd worden.”

Niet de eerste

Mevrouw Liu is niet de enige die zo’n maatregel neemt als het gaat om erfenissen en honden. Vastgoedmagnaat Leona Helmsley, bijgenaamd de ‘Queen of Mean’, liet een fortuin van $12 miljoen na aan haar hond Trouble, maar niets aan twee van haar vier kleinkinderen. Ze ging niet in op waarom ze haar kleinzoon Craig Panzirer en kleindochter Meegan Panzirer uitsloot en zei: “Ik heb in dit testament geen voorzieningen getroffen voor mijn kleinzoon Craig Panzirer of mijn kleindochter Meegan Panzirer om redenen die aan hen bekend zijn.”

Helmsley staat ook bekend om haar vermeende opmerking tegenover een huishoudster, die beweerde dat de miljardair tegen haar zei: “Wij betalen geen belasting. Alleen kleine mensen betalen belasting.” Helmsley werd later in 1989 veroordeeld voor belastingontduiking en zat 18 maanden in de federale gevangenis. Ze ontkende de opmerking te hebben gemaakt. De zaak trok veel aandacht, en een rechter beval later het bedrag dat aan Trouble was nagelaten te verminderen tot slechts $2 miljoen. Een zware dag voor Trouble…

(Bron: Unilad – Intropic: Freepik)