Tesla’s kunnen niet tegen de vrieskou en geven het op, accu laadt niet meer

Tesla-eigenaren prijzen vaak trots hun elektrische voertuigen aan, maar de Musk-mobiel blijkt kwetsbaar voor vrieskou. Verscheidene Tesla-bezitters zitten vast omdat de accu’s niet lijken op te laden. Ondanks de voordelen van een Tesla, zoals snelle acceleratie en brandstofbesparing, lijkt de ’technologie van de toekomst’ tekort te schieten in het heden, vooral bij koud weer.

Accu van Tesla laadt niet meer

Een ontroostbare Teslafanaat wacht al drie uur bij een laadpaal, maar zijn accu staat nog steeds op nul procent. Anderen met soortgelijke problemen moeten hun zogenaamd ’toekomstbestendige’ voertuig laten wegslepen. Volgens Electrec-experts ligt het probleem niet bij Tesla, maar bij nalatige eigenaren die de auto niet ‘voorconditioneren’ voor het opladen. Hoewel dit normaal gesproken automatisch gebeurt bij het invoeren van de bestemming, lijkt dit nu niet het geval te zijn.

Experiment met Tesla

Een gestrande Tesla-eigenaar vermoedt dat het probleem te wijten is aan de laadinfrastructuur, maar de exacte oorzaak blijft onduidelijk. Out of Spec Reviews, een YouTube-kanaal, besloot een experiment uit te voeren om te zien wat er gebeurt als je een Tesla twee dagen in extreme vrieskou (-20 graden Celsius) laat staan en vervolgens aan een superlader koppelt. In de onderstaande video onthult de Amerikaan de resultaten van zijn ongebruikelijke test.