Man ging vroeger veel vreemd, maar: “Heb nu 4 vrouwen, dus thuis keuze genoeg!”

Jerome, uit Springville, Alabama is een bekende ‘rokkenjager’. Om zijn dwalende blik tegen te gaan, woont hij nu samen met zijn vier vrouwen en binnenkort komt er nog een vrouw bij.

Al op school realiseerde Jerome zich dat hij een serie-bedrieger was, die al op jonge leeftijd meisjes bedroog en verschillende, zeer kortstondige relaties had. “Het voelde alsof ik elk weekend op de gezondheidsdienst was,” vertelde hij Truly. “Ik had meerdere partners. Ik had nooit het gevoel dat één vrouw alles kon zijn wat ik wilde.” Hij ontmoette vijf jaar geleden eindelijk de persoon met wie hij wilde trouwen en beweert dat ‘Big Jasmine’ een heel speciale vrouw is om hem aan zich te hebben kunnen binden.

Volgende partner is keuze van de vrouw

“Ze kon koken, ze kon schoonmaken en ze was er op seksueel gebied.” Hun liefdesverhaal verliep echter niet van een leien dakje, want toen ze elkaar ontmoetten had Jerome al een relatie. Toen hij Jasmine eenmaal het hof had gemaakt, bedroog hij haar. Toen ze zich verzoend hadden, trouwden ze uiteindelijk en waren ze het erover eens dat een gesloten polyamorie het juiste pad voor hen was.

Jasmine is biseksueel en had het gevoel dat haar behoeften beter vervuld zouden worden in een niet-monogame relatie: “In het christelijke gezin waar ik vandaan kom, had ik nooit de moed om uit te komen voor wat ik echt wilde doen of verlangen. Dus met hem voelde ik me meer op mijn gemak om dingen te doen die ik wilde,” legde ze uit. Hun beleid is dat de volgende partner in de relatie de keuze van de vrouw moet zijn, in plaats van die van Jerome.

Geen maximum

“We hebben geen maximum aantal mensen in een relatie. We hebben altijd die veilige ruimte om iets toe te voegen,” zei Jasmine. Ze introduceerde Deja in het leven van het stel. Ze trok bij hen in en kort daarna stelde Deja Baby Jasmin voor. De relatie zag al snel een ander ‘lid’ aankomen in de vorm van ‘T’, die overigens Jerome’s ex-vriendin was voor Big Jasmine. Ze was oorspronkelijk bij de groep gekomen als hun visagiste, maar vond al snel hun manier van leven en hun manier van leven verleidelijk.

Hun vijfde vrouw Katara zal zich binnenkort ook bij hen voegen. De groep heeft kritiek gekregen op hun onconventionele opstelling: “Hij krijgt veel te horen: ‘Hij manipuleert ze’. Hij is ze aan het controleren”, aldus Jasmine. Maar ze vegen de opmerkingen van de haters van zich af, omdat ze weten dat het voor hen werkt.

“Er is veel hulp in huis”

“Poly is geweldig, je hebt veel hulp in huis. Dus één persoon kan de keuken schoonmaken, één persoon kan koken, één persoon kan het haar van de kinderen doen.” Jerome is het daarmee eens: “We kunnen allemaal groeien, we kunnen in elkaar groeien. We kunnen meer winnen, we kunnen meer bloeien in het leven.” Hieronder kun je een reportage bekijken over dit bijzondere ‘gezin’…