Dierenwelzijnswerkers vinden vastgeketende hond, dan ontstaat een ongelooflijke vriendschap

Tiffany Perkins, een dierenwelzijnswerker bij Rebel Dogs Detroit, ontving op een dag een alarmerend telefoontje over een aan zijn lot overgelaten hond. De arme viervoeter zat vastgeketend en had dringend hulp nodig. Bij het naderen van Perkins probeerde de hond zich angstig te verbergen en wierp een bange blik om de hoek.

Het was pas toen de zware ketting op de grond viel dat Menzurka enigszins ontspande. Zijn bijnaam kreeg hij vanwege zijn magere uiterlijk, met ribben die duidelijk zichtbaar waren als strepen op een meetlint. De diep ingesneden halsband om zijn nek maakte een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk.

Dankbaar

In tegenstelling tot andere dieren reageerde Menzurka zeer gevoelig op menselijke zorg, waarbij hij zich niet verzette en dankbaar was voor de behandeling van de artsen. Gelukkig waren zijn verwondingen minimaal en genazen snel, zoals het geval is bij honden.

Volledig herstel

Menzurka heeft nu een volledig herstel doorgemaakt, verblijft bij zijn tijdelijke familie en koestert elke dag. Hij lijkt werkelijk te genieten van het leven en waardeert het gezelschap van de mensen die hem een helpende hand hebben geboden.