Jacqueline werd 800 keer gebeten door honden, maar wil zich tonen: “Ik wil geen slachtoffer zijn”

De omvang van de verwondingen van Jacqueline Durand kan schokkend zijn om te zien. Nadat ze een aanval had overleefd van twee honden waarop ze moest ‘dogsitten’ heeft ze te maken gehad met schade aan haar gezicht en lichaam van meer dan 800 beten. Maar haar vader John zegt dat ze zich geen zorgen maakt over wat andere mensen denken en hij dus ook niet.

“Tijd om te tonen wie ik ben”

“Ik heb hier niet om gevraagd, dus ik denk dat het tijd is om te laten zien wie ik nu ben. En ik kan er niet bang voor zijn,” vertelde Jacqueline aan CBS. Vader John noemt haar de moedigste persoon die hij ooit heeft gekend. “Ze is zo’n licht van hoop, ze is zo’n helder licht.  Dat is hoe wij ons voelen, maar dat krijgt zo’n extra speciale betekenis van mensen die ze nooit heeft ontmoet,” zei hij.

Zo zag Jacqueline er uit voor het voorval:

https://www.instagram.com/p/CXH-BvNtzc-/?utm_source=ig_web_copy_link

Optimisme, moed en hoop

En sinds haar interview voor het eerst werd uitgezonden op CBS Mornings, heeft haar familie zich gerealiseerd welke impact ze kan hebben. “We hebben zoveel reacties gekregen,” zei John. “Mensen uit het hele land die Jaqueline niet kennen, hebben haar de hand gereikt en beschouwen haar… als een persoon die staat voor ongelooflijk optimisme en hoop en moed.”

Elke dag een strijd

Jacqueline, zegt hij, ziet vloggen als een manier om die boodschap van veerkracht te blijven verspreiden. Om mensen echt te bereiken en ze te laten weten dat er een reden is om door te gaan en door te zetten. Hoe donker een dag ook lijkt. Hoe vastberaden en optimistisch Jacqueline ook is, haar vader zegt dat elke dag nu een strijd is en dat Jacqueline te maken krijgt met een reconstructie van haar gezicht, die wel drie jaar kan duren.