“Ik heb een relatie maar ben verslaafd aan one-night-stands. Mijn vriend kan me niet temmen!”

Rachel, een marketingassistente, heeft recentelijk onthuld dat ze verslaafd is geraakt aan onenightstands, ondanks het feit dat ze een vaste relatie heeft. Ze deelde deze openbaring op IllicitEncounters.com, de grootste ‘affairesite’ van het Verenigd Koninkrijk, waar ze ook vaak haar sekspartners ontmoet.

Volgens Rachel is seks voor haar “een beetje als eten”, omdat het saai kan worden als je steeds hetzelfde hebt. Ze benadrukt dat het veel spannender is om iets nieuws te proberen. Haar partner is op de hoogte van haar neiging tot onenightstands en lijkt er geen moeite mee te hebben, zolang ze discreet blijft en geen nieuwe mensen ontmoet die ze gemeenschappelijke vrienden hebben. Rachel geeft aan dat het gebruik van een niche-site waar iedereen op zoek is naar hetzelfde, het allemaal veel eenvoudiger maakt.

Vrijblijvend

Rachel staat erop vanaf het begin duidelijk te maken dat ze op zoek is naar vrijblijvende seks. Opmerkelijk genoeg waarderen de meeste mannen die ze ontmoet haar eerlijkheid en zouden ze willen dat meer vrouwen zo openhartig waren. In de afgelopen maand heeft Rachel drie onenightstands gehad, waarvan de eerste met een hotelmanager die, net als zij, een passie voor seks deelt. Hoewel hij graag een vervolg wilde, verkiest Rachel door te gaan naar de volgende, omdat ze vindt dat seks snel saai wordt.

Eindejaarsperiode

De tweede ontmoeting was met een portier uit een lokale nachtclub, met wie ze altijd een flirterige relatie had. Hij bood haar een lift naar huis aan na een avondje uit met vriendinnen, en ze wisten beiden wat er zou gebeuren. De derde ervaring was met een financieel directeur die ze ontmoette op IllicitEncounters. Ze hadden een drankje in de buurt van het treinstation en eindigden met seks in een nabijgelegen hotel. Hij deelde met Rachel dat zijn vrouw niet zo vaak behoefte heeft aan seks als hij.

Rachel plant tijdens de eindejaarsperiode altijd meer onenightstands, waarbij ze opmerkt dat Kerstmis een geweldig afrodisiacum is en dat veel mensen juist in die tijd van het jaar de neiging hebben tot onenightstands. Een onderzoek van IllicitEncounters.com onder 2.000 mensen bevestigde dit, waarbij ‘geïnteresseerden’ vijf keer meer kans hadden op een onenightstand in de maand voor Kerstmis dan in andere periodes van het jaar.

Alcohol

De studie onthulde ook dat een aanzienlijk aantal vrouwen (32%) en mannen (36%) ooit een onenightstand heeft gehad, waarbij alcohol als belangrijke factor werd genoemd, aangezien de overgrote meerderheid van zowel vrouwen (82%) als mannen (84%) die een onenightstand hadden gehad, aangaf vooraf alcohol te hebben gedronken.