“Ik geef mijn man borstvoeding. Hij vindt mijn melk gewoon heel lekker”

Bij het denken aan borstvoeding komen vaak beelden van moeders met hun dorstige baby’s in gedachten, nietwaar? In ieder geval wel voor ons. Toch bewijzen Rachel en Alexander dat het ook ‘anders’ kan…

Dit ouderpaar, met drie kinderen, is onlangs viraal gegaan vanwege het feit dat Rachel borstvoeding geeft aan… haar man. In een recente reportage horen we haar zeggen: “Hij vindt mijn melk gewoon lekker.” En wat zegt Alexander hierover? Hij geeft aan: “Mensen praten erover en leveren kritiek, maar het is nu eenmaal wat we doen.” Hij legt uit dat dit een paar jaar geleden begon toen ze op reis waren en ze haar borstkolf was vergeten.

Veel kritiek

“Er was geen andere manier om de druk te verminderen dan borstvoeding te geven aan mijn man,” aldus Rachel. Echter, de reacties op sociale media zijn niet mals. Het koppel wordt geconfronteerd met aanzienlijke kritiek en afkeuring. Alexander leest zelfs een van de vele negatieve opmerkingen voor: “Het lijkt wel een soort voorspel. Borstvoeding geven aan een volwassen man… Ik vind het ranzig.”

“Het hoort bij ons verhaal”

Ondanks de negativiteit laten ze zich niet van hun stuk brengen. Alexander merkt op: “Het hoort bij het vertellen van je verhaal. Mensen praten en haten, maar het is wat het is.” Hieronder kun je de volledige reportage bekijken: