Geef dit voedsel nooit aan je hond aan de feesttafel, zeggen dierenartsen

Er zijn een aantal ‘extreem giftige’ voedingsmiddelen voor mensen die je deze kerst beter niet aan je harige vrienden kunt geven, en helaas voor honden horen daar ook gehakt en worstjes omhuld met spek bij. Een dierenarts heeft een lijst gedeeld met voedingsmiddelen die je absoluut niet aan je hond moet geven tijdens de feestdagen, hoe moeilijk het ook is om niet voor die verlangende ogen onder de eettafel te vallen. 

Zelfs in kleine hoeveelheden kunnen deze voedingsmiddelen ernstige langetermijnproblemen veroorzaken voor je hond. Dit komt nadat zoekopdrachten op Google naar ’20 menselijke voedingsmiddelen die honden kunnen eten’ de afgelopen maand gigantisch zijn gestegen met maar liefst 1.257 procent. Je hond betrekken bij de familiefeesten is geen vreemd concept, maar je moet zeker vermijden om de meeste elementen van je kerstdiner met hen te delen! 

Veel vet en zout is nooit goed

Als algemene vuistregel geldt dat alles met een hoog vet- en zoutgehalte beter niet aan je hond gegeven kan worden, omdat het kan leiden tot obesitas en pancreatitis, en ook schadelijk kan zijn voor honden die gevoelig zijn voor hartaandoeningen. Dr. Sam, een dierenarts van Animal Friends Pet Insurance, vertelde aan de Mirror: “Gehakt omhuld door spek en andere vette vleessoorten kunnen leiden tot obesitas en pancreatitis bij huisdieren.” 

Lijst met voedingsmiddelen die slecht zijn voor je hond

“Hoezeer je hond er ook om smeekt, het is beter om ze dit niet te geven. Houd het in plaats daarvan bij mager vlees zonder kruiden, zoals kip of kalkoen.” Andere kerstlekkernijen die niet op het menu van honden mogen staan volgens dierenartsen: 

– Vulling (van een kalkoen bv) 

– Alcohol (evident!) 

– Chocolade 

– Aardappelen met toegevoegde boter of zout 

– Gepekeld vlees 

– Noten 

– Sauzen 

– Kaas of room 

– Zoetwaren 

Deal-tip  

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.  

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier 

(Intropic: Freepik – Bron: Unilad)