Dit loon gaat Max Verstappen per seconde (!) verdienen bij Red Bull tot 2028

Af en toe bekijken ze bij Manners.nl de lonen van topsporters per seconde om de opmerkelijke bedragen uit de wereld van topsport in perspectief te plaatsen. Deze keer namen ze het contract van Max Verstappen onder de loep, dat zijn vermogen tot 2028 aanzienlijk zal doen groeien. Red Bull heeft met Verstappen natuurlijk een waardevolle troef in handen en gezien het contract en het loon van Max Verstappen lijkt het team dit goed te beseffen. 

40 à 50 miljoen euro per jaar voor Max Verstappen

Iedereen die hoopte op een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Ferrari of Mercedes kreeg in maart 2022 minder goed nieuws. Het werd bekend dat de Nederlandse Formule 1-coureur zeker tot 2028 voor Red Bull zal blijven rijden. Als we Max Verstappen mogen geloven, zal hij gedurende zijn gehele F1-carrière slechts voor één team uitkomen. Volgens De Telegraaf, doorgaans goed geïnformeerd over de Formule 1, verdient Max Verstappen inclusief bonussen tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar.

Voor hun berekening gaan ze bij Manners.nl uit van een bedrag van 45 miljoen euro. Dit is geen onaanzienlijk bedrag om de komende vijf jaar op zijn bankrekening bijgeschreven te zien. Het is fascinerend om deze enorme bedragen in perspectief te plaatsen.

Het loon van Max Verstappen tot 2028 per seconde

Voor zijn loon per seconde gaat men uit van een jaarloon van 45 miljoen euro. Hoewel het contract enigszins kan variëren, is dit verschil niet significant voor zijn secondevergoeding.

– Per jaar verdient hij naar schatting 45 miljoen euro

– Per maand is dat 3,75 miljoen euro

– Zijn weekloon is 865.384,62 euro

– Per dag verdient hij 123.636,37 euro

– Zijn uurloon is 5.151,10 euro

– Per minuut is dat een loon 85,85 euro

– Per seconde verdient Max Verstappen bij Red Bull 1,43 euro

Formule 1-coureur Sergio Pérez, de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, verdient aanzienlijk minder. De Mexicaan tekende in 2022 een nieuw contract met een loonsverhoging. Naar verluidt verdient hij nu ongeveer 7 miljoen euro per jaar, wat neerkomt op ‘slechts’ 22 eurocent per seconde.

(Bron: Manners.nl)

Deal-tip  

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.  

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier