Vrouw (26) past niet in één vliegtuigstoel en eist de hele rij gratis

Zelfs voor iemand met een gemiddeld gewicht kan een vliegtuigstoel soms wat krap aanvoelen. Je kunt je benen niet helemaal uitstrekken en het is soms lastig een comfortabele positie te vinden. Voor mensen die langer zijn of wat extra kilo’s met zich meedragen, kan het echter echt een uitdaging zijn. Eerder dit jaar startte Jaelynn Chaney een petitie. Als zelfbenoemde ‘body positivity influencer’, die zelf wat voller is, is ze een ‘hit’ op de sociale media.

Jaelynn is niet tevreden met de Federal Aviation Authority, de Amerikaanse luchtvaartsector. Volgens Jaelynn zouden passagiers met een plus size postuur een ‘gratis extra stoel’ moeten krijgen. In het uiterste geval stelt ze voor dat luchtvaartmaatschappijen zelfs een hele rij beschikbaar moeten stellen, zodat mensen met een grotere omvang zich ook comfortabel kunnen voelen. Wat Jaelynn niet had overwogen, is dat haar suggesties waarschijnlijk zouden leiden tot een algehele stijging van de ticketprijzen.

Ook de hotels moeten aanpassingen doen

Ze deelde haar persoonlijke ervaring van eerder dit jaar, toen ze met het vliegtuig reisde. Meerdere passagiers wilden niet naast haar zitten, en ze kreeg ook te maken met ‘hatelijke opmerkingen’ en ‘verachtelijke blikken’. Bovendien moest ze zichzelf in een stoel wringen met armleuningen, wat haar schrammen opleverde. Maar de 26-jarige ‘body positivity advocate’ heeft nog meer eisen.

“Ik ben op een missie!”

Ze schreef ook een brief naar de hotelindustrie. Ze wil dat er aanpassingen worden gemaakt voor mensen met een grotere omvang. Volgens Jaelynn moeten gangen breder zijn, bedden sterker en badkamers uitgebreider. Op TikTok vertelt ze aan haar 134.000 volgers dat ze ‘op een missie is’. “De behoeften van plus size reizigers zijn net zo belangrijk als die van anderen. Vandaag ga ik vertellen wat wij eisen: ‘omvang-inclusieve hotels’. Dit is zodat vollere mensen zich ook comfortabel kunnen voelen tijdens hun verblijf. Wij verdienen een omgeving die ons respecteert en begrijpt waar wij behoefte aan hebben.”

@jaebaeofficial 🏨 Embracing Inclusivity in Hospitality 🌟 Creating a space where every guest feels valued and comfortable is essential. Size-inclusive hotel amenities are more than just accommodations – they're a statement of respect for diverse needs and body types. ⁣⁣ ⁣⁣ From spacious chairs to thoughtful bathroom facilities, every detail matters. Elevators, pool areas, and dining spaces should be designed to ensure ease of movement and relaxation. Let's make travel truly accessible and welcoming for travelers of all sizes and abilities. 💙⁣⁣ •⁣⁣ •⁣⁣ •⁣⁣ #InclusiveHospitality #TravelWithComfort #RespectAndDiversity #PlusSizeTravel #PlusSizeFriendly #InclusiveTravel #AccessibleTravel #SizeFriendly #TravelInclusivity #Fyp ♬ Good Vibes – Rerewrpd

Deal-tip  

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.  

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier 

Geef een reactie