Man eet een ganse maand enkel pizza. Dit deed het met zijn lichaam

Een man slaagde erin ongeveer 4 kilo te verliezen, ondanks dagelijks 10 stukken pizza te eten gedurende een maand, en heeft nu zelfs meer spieren dan bij het begin van het experiment. De 34-jarige personal trainer Ryan Mercer uit Bangor, Noord-Ierland, voltooide de 30-daagse uitdaging, waarbij hij pizza als ontbijt, lunch en diner consumeerde, om aan te tonen dat gewichtsverlies mogelijk is zonder het favoriete eten te beperken, mits men een calorietekortdieet volgt.

Ryan plande zijn dieet zorgvuldig en bereidde alle pizza’s zelf, terwijl hij zijn gebruikelijke lichaamsbeweging handhaafde. Hij benadrukte dat vetverlies niet alleen afhankelijk is van de inname en uitgave van calorieën, maar ook niet gepaard hoeft te gaan met restrictie. Hij wilde laten zien dat men niet noodzakelijk het favoriete voedsel hoeft te beperken om resultaten te behalen, en moedigde anderen aan om hun eigen maaltijden te bereiden.

Pizza favoriet gerecht, maar toch lastig

Normaal gesproken hanteert Ryan een flexibele benadering van eten met een gezonde eiwitinname en dagelijks zeven tot tien porties fruit en groenten. Gedurende de uitdaging consumeerde hij echter niets anders dan pizza, met ruimte voor extra snacks. Hij legde uit: “Ik at dagelijks twee pitapizza’s en een grotere deegpizza, wat ongeveer neerkwam op 10 stukken per dag. Ook liet ik ruimte voor extra snacks.” Hoewel pizza een van Ryans favoriete gerechten is, vond hij het lastig om tijd vrij te maken voor de bereiding vanwege zijn drukke schema.

Zorgvuldig gepland

Ryan benadrukte dat de uitdaging zorgvuldig was gepland en de dagelijkse calorie-inname werd vastgesteld op 1800-2100 calorieën van maandag tot vrijdag, en 2700 calorieën op zaterdag en zondag. Hij stelde een dagelijkse eiwitdoelstelling van 140g vast en mikte op minimaal zeven porties groenten en fruit per dag. Aan het einde van de maand was Ryan daadwerkelijk slanker geworden, wat velen van zijn online volgers verraste. Hij benadrukte dat dit een doordachte dieetstrategie was en dat hij het alleen aanraadt als het past bij de levensstijl van een persoon, omdat “iedereen anders is”. Bekijk hieronder een video over Ryan’s uitdaging: