Dit zijn de gevaarlijke bijwerkingen van het mixen van alcohol met Coca Cola

Cola wordt misschien beschouwd als een vrij standaard mixer voor sterke dranken zoals wodka en rum, maar het blijkt eigenlijk geen goed idee om de twee te mengen. De meesten van ons weten dat cola cafeïne bevat – in een standaard blikje cola van 330ml zit ongeveer 34 milligram cafeïne, terwijl de lightversie iets hoger zit met ongeveer 46mg. Dit is minder dan de 63mg die je meestal vindt in een enkel shotje espresso, maar et is echter belangrijk om te benadrukken dat je waarschijnlijker meer wodka-cola’s drinkt in één drinksessie dan espresso shotjes.

En voor degenen die ervan houden om hun alcohol met cafeïne te mengen, heeft de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention een waarschuwing. Je wilt misschien tweemaal nadenken voordat je je alcohol met cola mengt. Volgens de CDC kan het innemen van cafeïne met je alcohol de effecten van de alcohol verbergen, wat betekent dat je meer drinkt? Ze zeggen: “De cafeïne kan de depressieve effecten van alcohol maskeren, waardoor drinkers zich alerter voelen dan ze echt zijn.”

Kerst 2023Kerst 2023

Bubbels zijn niet goed

“Als gevolg hiervan kunnen ze meer alcohol drinken en meer onder invloed geraken dan ze zich realiseren, waardoor het risico op schade door alcohol toeneemt.” Het is niet alleen dat, want een studie uit 2007 door The University of Manchester, Department of Postgraduate Medicine and Dentistry, ontdekte dat de bubbels in je drankje de alcohol sneller laten absorberen. De onderzoekers vergeleken de absorptietijd van alcohol van pure wodka, wodka gemengd met water en wodka gemengd met bruisend water.

Weetje… Wist je dat niemand minder dan Evi Hanssen compleet stopte met het drinken van alcohol. Niet dat we zeggen dat jullie dat ook moeten doen natuurlijk… Evi schreef er een leuk boek over: ‘Sinds ik niet meer drink.’ Ontdek het hier.

Druk in de maag

Het mengen van cola met alcohol zou een slecht idee kunnen zijn. De studie ontdekte dat de alcohol gemengd met het stille of bruisende water een snellere absorptiesnelheid had voor bijna alle deelnemers en dat twee derde de alcohol met de koolzuurhoudende mixer sneller absorbeerde. Daarnaast waarschuwt Princeton University dat voor sommige mensen het koolstofdioxide in bruisende dranken – zoals cola – de druk in de maag verhoogt, waardoor alcohol door de maagwand in de bloedbaan wordt gedwongen. Dus… als je een wodka en cola drinker bent, is nu misschien het moment om daar van af te stappen.

Kerst 2023Kerst 2023

Funterios Cocktail Shaker Set met Maatbeker

Natuurlijk kun je ook op een ‘veilige’ manier je favoriete cocktails maken. En dan is de Cocktail Shaker van Funterios eigenlijk een onmisbare partner. Je kan deze hier kopen op bol.com.

Ontdek de ultieme cocktailervaring met deze luxe 6-delige cocktailshaker set. Deze prachtige donkere set, gemaakt van sterk roestvrij staal, voegt een vleugje elegantie toe aan je bartending-ervaring. Of je nu een amateur-cocktailmaker bent of een gepassioneerde mixoloog, deze set is een must-have voor je thuisbar. Niet alleen stijlvol en duurzaam, maar ook vaatwasserbestendig voor ultiem gemak.

SHOP NU

(Bron: LADBible)

(Intropic: Image by sergiorojoes on Freepik)

Kerst 2023Kerst 2023

In dit artikel staan er linkjes naar producten waar wij, als affiliate partner, soms een kleine commissie op kunnen verdienen bij aankoop.