Gezin laat zien op welke drastische manier zij besparen op hun energiefactuur

Nu de crisis rond de kosten van levensonderhoud het leven van miljoenen mensen dagelijks blijft beïnvloeden, heeft een vader zich tot het uiterste ingespannen om deze winter geld te besparen. Met de kans op een eventuele stroomuitval begin volgend jaar is energiebesparing nog nooit zo belangrijk geweest.

Chavdar Todorov (53), die met zijn gezin nabij Londen woont, heeft echter extreme maatregelen genomen om zoveel mogelijk geld te besparen. Nadat ze hun energiefactuur zagen verdubbelen tot 400 euro per maand, wist Chavdar dat hij en zijn gezin moesten bezuinigen. Normaal gesproken zou je denken dat het beperken van je tijd om tv te kijken of het uitschakelen van het licht als je niet in een kamer bent een ideale oplossing is. Maar Chavdar heeft een ‘extra stap’ gezet om ervoor te zorgen dat zijn gezin zoveel mogelijk geld bespaart.

Hoofdlampen en geen verwarming

De vader heeft een ‘geen elektriciteit in huis’-beleid ingevoerd waarbij het gezin hoofdlampen in huis draagt in plaats van het licht aan te doen in het donker. Chavdar kocht de hoofdlampen voor slechts 10 euro per stuk, maar gaf toe dat hij het gevoel heeft in een ver verleden te leven. Hij zei: “Het is alsof we terug in de 18e eeuw zijn. We doen alles wat we kunnen om te besparen. Er is de hoofdlamp, maar we kijken ook veel minder tv.”

“Voel me soms niet veilig”

Daarnaast beperkt het gezin ook de verwarming door die maar één keer per week aan te zetten en houden ze zich warm door jassen en dekens aan te trekken. De vrouw van Chavdar vertelde: “We proberen positief te denken, maar het is moeilijk. Ik doe de verwarming niet aan als ik alleen thuis ben en hou gewoon mijn jas aan. Mijn man kwam met het grappige idee om hoofdlampen te gebruiken. Maar het is een beetje eng en soms voel ik me zelf niet zo veilig. Er zijn veel inbraken geweest in onze buurt. Ik hoop dat het niet iets is wat we voor altijd moeten doen.”

(Bron: LADbible en SWNS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *