Datingexperte Jana is geobsedeerd door de ‘seks-rage’ ENM en legt uit hoe het je relatie kan redden

Volgens een datingexpert is er een eenvoudige ‘sekstruc’ die koppels kunnen gebruiken om hun relatie op peil te houden. Jana Hocking is naar eigen zeggen ‘lichtelijk geobsedeerd’ door een nieuwe rage genaamd ENM, wat staat voor ethisch niet-monogaam. Dit betekent in feite dat iemand een toegewijde romantische relatie kan hebben, maar dat alle partners instemmen met seksuele en/of romantische ontmoetingen met andere instemmende volwassenen.

In haar laatste column voor news.com.au zei Hocking dat ze veel tijd besteedde aan de vraag of het een goed of slecht idee is voor een relatie. Ze besloot dieper in de materie te duiken en het van een andere kant te bekijken. ENM is niet alleen voor mensen die ‘losjes daten’, want mensen over de hele wereld lijken het uit te proberen.

“Veel getrouwde mensen bevinden zich in deze situatie”

Hocking gebruikte het voorbeeld van de tv-serie The White Lotus om de situatie uit te leggen. In de serie is er een plotlijn met een jong, getrouwd stel met kinderen, die lijken te experimenteren met een ENM-situatie. In het begin lijken ze super gelukkig, en in veel opzichten zijn ze dat ook, maar later ontdek je dat ze elkaar bedriegen en ook veel plezier beleven aan het spelen van ‘mind games’. Ze houden elkaar scherp en daardoor lijkt het huwelijk te werken.

Hocking schreef: “Nu wordt het ethische deel van hun ENM-situatie lastig. Het is alsof ze allebei op de hoogte zijn van elkaars flirtende manieren, maar ze bespreken het gewoon niet. Nu denk je waarschijnlijk, natuurlijk is dat allemaal fantastisch en dramatisch, maar het is gewoon een plot van een tv-serie. Maar dat is het niet. Want hoe ouder ik word, en hoe meer vrienden zich voor mij openstellen, hoe meer ik ontdek hoeveel getrouwde mensen zich in het echte leven in deze situatie bevinden.”

Veel reizen of geen zin meer in seks

Hocking zei dat mensen vaker reizen voor hun werk, en anderen hebben dan weer partners die hun zin in seks hebben verloren. Ondertussen zijn er mensen die het dagelijkse leven gewoon wat spannender willen maken. Hocking zei dat een van haar vriendinnen onlangs vertelde dat ze het gevoel had dat ze op een onbewoond eiland zat. Dat kwam omdat haar man veel reisde voor zijn werk, waardoor ze zich de meeste dagen een alleenstaande moeder voelde.

De vrouw maakte zich zorgen over wat haar man deed als hij weg was, dus ging ze naar een dokter vanwege haar toenemende angst. De dokter vertelde haar dat ze een hobby moest nemen om haar eraan te herinneren dat ze meer was dan alleen een moeder. Ze schreef zich toen in voor een kunstklas waar ze een andere man ontmoette waar ze een boontje voor had. Het duurde niet lang voordat ze elkaar na de les ontmoetten, en al snel waren het haar eigen ‘capriolen’ waarover ze zich meer zorgen begon te maken dan die van haar man.

“Er moet gepraat worden”

De vrouw zei dat het ‘door de vingers zien’ van de duidelijke affaires van haar man hielp om hun huwelijk te redden, en dat ze het beste van twee werelden konden hebben. Ze hielp niet alleen het huwelijk weer tot leven te brengen, maar kreeg ook een eigen minnaar die haar hielp te ontsnappen. Hocking voegde eraan toe: “Nu komt deze methode die ze gebruikt om haar huwelijk te redden natuurlijk met een hele hoop rode vlaggen.”

“Zoals, wat gebeurt er als ze uiteindelijk gevoelens krijgt voor haar schildermaatje, of hetzelfde gebeurt tussen haar man een iemand anders?” ging ze verder. “We hebben gezien hoe dat kan uitpakken in de tv-serie, en het is niet mooi! Dus als iedereen gelukkig lijkt, is het dan ook in orde? En nog belangrijker, is het een ‘ethisch niet-monogame’ relatie als iedereen op de hoogte is, maar er geen echt gesprek heeft plaatsgevonden. Nee, ENM is ok, maar er moet zeker eerst over gepraat worden tussen partners,” besloot Hocking.

(Bron: news.com.au – Foto’s: Instagram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.