Vrouw stopt met het nemen van de pil en dat heeft heel onverwachte gevolgen

Het is geen al te groot geheim dat de anticonceptiepil vrouwen een heleboel bijwerkingen kan opleveren. Tessa Bona kreeg echter meer dan ze had verwacht toen ze besloot van de pil af te komen. De 30-jarige uit Melbourne begon als tiener met de pil om haar menstruatie te reguleren, en bleef ze de volgende 15 jaar nemen. Nadat ze vorig jaar de relatie met haar langdurige vriend had verbroken, besloot ze dat dit het ideale moment was om een pauze in te lassen.

Ze beweert dat toen ‘alles veranderde’. Tessa zegt dat ze zich binnen drie weken ‘een heel ander mens’ voelde. “Ik ging ervoor nooit romantisch met vrouwen om, omdat ik nooit had gedacht dat het iets voor mij was,” vertelde Tessa aan news.com.au. “Ok, ik kon de schoonheid van een vrouw altijd wel waarderen, maar toen ik eenmaal van de pil af was, veranderde alles.”

“Mijn seksualiteit veranderde”

Binnen een maand ging Tessa uit met vrouwen, iets waar ze nooit eerder aan had gedacht. “Ik had zoveel meer energie, ik was opgewonden over het leven. Bovendien was mijn seksualiteit aan het veranderen,” zegt ze. “Voor het eerst in mijn leven werd ik echt seksueel aangetrokken tot vrouwen. Ineens waren mannen gewoon niet meer aantrekkelijk voor me.”

Tessa en haar vriendin Phoebe

Na een paar dates met vrouwen ontmoette Tessa haar huidige partner Phoebe, nadat ze via een wederzijdse vriend aan haar was voorgesteld. Ze beweert dat het ‘liefde op het eerste gezicht’ was met Phoebe en ze zijn nu zes maanden samen. Tessa zegt dat het een totaal andere dynamiek is om met Phoebe samen te zijn in plaats van met een man.

“Pil maakt vrouwen saai”

Ondanks hun relatie zegt Tessa dat ze zichzelf een beetje biseksueel beschouwt, maar dat ze nauwelijks nog naar mannen kijkt. Ze dacht dat ze een huwelijk en kinderen wilde maar sinds ze van de pil af is, is dat helemaal uit haar gedachten. Tessa heeft na haar ervaring andere vrouwen aangemoedigd om van de pil af te komen. Ze zegt dat ze denkt dat de pil vrouwen saai maakt.

(Bron: Clint.be en news.com.au)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *