Dit gebeurt er als alle kernbommen op aarde in één keer tot ontploffing gebracht worden

Ben je ooit op een dag al eens in je zetel gaan zitten en dacht je: “Wat zou er gebeuren als de mensheid besloot alle kernbommen op aarde in één keer tot ontploffing te brengen?” Wij alleszins nog niet.

Mocht je nog bevestiging nodig hebben dat dit een verschrikkelijk plan zou zijn, dan kunnen we je alleen maar aanraden om naar deze verontrustende YouTube-video te kijken. Want ja, iemand maakte een filmpje waarin te zien is wat voor schade zulke mega-ontploffing zou veroorzaken. De video werd ondertussen al meer dan 30 miljoen keer bekeken.

3 miljard ton TNT

In 2019 waren er 15.000 kernwapens op aarde. 15.000 kernkoppen zijn het equivalent van 3 miljard ton TNT en 15 keer de energie van de vulkaan Krakatau, die de krachtigste vulkaanuitbarsting ooit veroorzaakte. De explosie zou over de hele wereld te horen zijn en de drukgolf zou de volgende weken over de hele wereld circuleren. De paddenstoelwolk zou de randen van de aardatmosfeer bereiken en de ruimte naderen.

Dit allemaal zou natuurlijk een grote hoop miserie met zich meebrengen en dit wordt allemaal haarfijn uitgelegd in de video hieronder. Pas op, je moet van ons niet kijken hé. We raden het zelfs af. Maar stiekem zullen jullie het toch doen…

Lees zeker ook eens dit artikel: Kerel onthult duister geheim tijdens interview, terwijl zijn vriendin er niets van afweet

Plaats een reactie