Ooit was hij de jongste bodybuilder op deze planeet, vandaag is hij onherkenbaar

Doet de naam Richard Sandrak bij iemand een belletje rinkelen? Richard was namelijk ooit een van de jongste bodybuilders ooit. Maar nu, twintig jaar later, ziet hij er helemaal anders uit en heeft hij ook helemaal geen plannen meer in de bodybuilding.

Ergens begin jaren 2000 ging er een foto viraal van een kleine uk met een serieuze sixpack. Richard stond toen ook bekend als ‘de sterkste jongen ter wereld’ en er werd zelfs een documentaire aan hem gewijd. Op zijn 8 jaar woog hij al 36 kilo, niet door vetrolletjes, maar door zijn gespierde torso. Ter vergelijking, voor een achtjarige is tussen de 25 en 28 kilo een gangbaar gewicht.

Toekomstplannen

Richard kon toen al 72 kilo bankdrukken, waarmee hij op basis van zijn gewicht destijds eigenlijk ook al de sterkste man ter wereld was. Maar Richard sloeg een heel andere weg in en ging niet verder met bodybuilden. Misschien moet je dit een beetje zien als een voetballertje dat onder druk wordt gezet door zijn ouders om te gaan voetballen er dan mee kapt. Want helaas was dat blijkbaar ook bij Richard een beetje het geval.

Vanaf 2015 werkte hij als stuntman bij de Waterworld-show van de Universal Studios in Hollywood. Ondertussen houdt hij zich wel nog fit op allerhande manieren, maar de sixpack is al lang verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een (klein) buikje.

Richard weet trouwens wel goed waar hij in de toekomst naartoe wil. Hij wil namelijk gaan werken voor NASA als kwantumwetenschapper. Grootse plannen dus. Benieuwd of hij ze kan waarmaken! Hieronder een filmpje waarin je de transformatie van Richard kan zien.

Plaats een reactie