Koppels die dit samen doen, zijn (volgens onderzoekers) gelukkiger

Af en toe duwen we jullie eens graag een interessant onderzoek door de strot. Vandaag eentje dat uitgevoerd werd door slimmen mensen van de universiteit van Michigan. Zij stellen namelijk dat koppels die samen een glaasje (of tien) drinken, gelukkiger zijn dan stellen die dat niet doen. Schol!

Onderzoek dat 10 jaar duurde

De wetenschappers baseren zich op een onderzoek dat maar liefst tien jaar duurde. Niet zomaar het eerste beste experimentje dus. In die periode werden een paar duizend koppels gevolgd en vooral ook ondervraagd over hun drinkgewoontes.

Doen ze het samen of alleen? En welk gevoel hebben ze daarbij? Wat blijkt? Bij koppels waarvan maar één partner drinkt, vindt de ‘drinker’ het namelijk vaak vervelend dat de ander niet gezellig meedoet, waardoor hij of zij minder gelukkig in de relatie staat.

Gezamenlijke activiteit

“We denken dat het ermee te maken heeft dat koppels die gezamenlijk meer ondernemen in hun vrije tijd, een beter huwelijk hebben” zegt een van de onderzoekers. “Samen iets drinken zien veel koppels als een gezamenlijke activiteit en dus voelen ze zich daar goed bij.” Let wel op… Als je de dag nadien een stevige kater hebt, kun je misschien wel beste even uit elkaars buurt blijven!

(Bron: Panorama)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.