OMG

Hallucinante beelden tonen moment waarop trein vrachtwagen grijpt in Belgische Ardooie

Dinsdagnamiddag iets voor 16u was er aan een overweg in Ardooie een aanrijding tussen een passagierstrein en een vrachtwagen die door een panne was stilgevallen op de sporen. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe groot de impact en de ravage was.

De bestuurder van de vrachtwagen kon op tijd door omstanders uit zijn cabine gehaald worden maar de aanrijding kon niet meer vermeden worden. Een getuige vertelde aan VRT NWS: “Ze hebben de chauffeur echt bij zijn kraag moeten nemen om hem uit de vrachtwagen te halen toen de slagbomen dicht gingen.”

Vooral veel schade aan spoorinfrastructuur

Ook op de beelden is te zien dat de chauffeur nog tot op het allerlaatste ogenblik bij de vrachtwagen blijft staan, terwijl andere mensen hem teken doen dat hij weg moet gaan. Bij het ongeval ontspoorden de eerste twee rijtuigen van de trein, maar als bij wonder raakten maar vier personen lichtgewond, waaronder de machinist.

De schade aan de spoorinfrastructuur is wel enorm. “De schade strekt zich uit over een afstand van 500 meter. Onder meer dwarsliggers, kabels voor seingeving en de bovenleiding zijn beschadigd. Er werd ook een bovenleidingspaal geraakt,” zegt Infrabel. Hieronder kun je de heftige beelden van de aanrijding bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.