Zoveel uren per week moet je schoonmaken om langer te leven

Schoonmaken is nou niet echt een plezant tijdverdrijf, maar misschien nemen sommigen van ons na het lezen van dit onderzoekje toch wat vaker de plumeau ter hand. Of de dweil. Schoonmaken blijkt namelijk goed voor de gezondheid…

Een onderzoek van de McMaster-universiteit in Canada bij 130.000 proefpersonen bevestigt namelijk dat 2,5 uur schoonmaken per week de kans dat je vroegtijdig de pijp uit gaat met 30% verlaagt. Dus, als sporten er toch niet in zit en je gevangen op de bank dreigt te verdrinken in een stapel bierblikken en pizzadozen is het misschien beter om schoon schip te maken.

Ook andere opties, maar…

Gewoon even de spinnenwebben van de stofzuiger af borstelen, want die paar uur per week kunnen weleens de sleutel tot een gezonde toekomst betekenen. Andere opties zijn ook mogelijk. 750 minuten extra wandelen per week zet volgens de onderzoekers bijvoorbeeld ook een flinke streep door je kans om plotseling dood neer te vallen.

Maar dan hebben we het over meer dan een halve dag. Daar heeft natuurlijk lang niet iedereen de tijd voor. Misschien zijn die 2,5 uur poetsen dan zo verkeerd nog niet. Aan de andere kant: de extra tijd die je op deze manier wint, besteed je uiteindelijk gewoon aan schoonmaken.

Dus misschien is het ook maar beter om alles gewoon te laten verstoffen en vroegtijdig het graf in te gaan. Aan jullie de keuze!

(Intropic: Freepik)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.