Kijk hoe gigantisch deze kat is! Is ze de grootste ter wereld?

De kat van een Engels gezin is zo groot dat hij vaak wordt aangezien voor een hond, of soms zelfs voor een leeuw. Murphy, een Maine Coon kat, weegt naar verluidt 11 kg en is 104 cm lang van kop tot staart op slechts 12 maanden oud.

Eigenaresse Sareeta (46) zegt dat ze vaak wordt genoemd in berichten over waarnemingen van grote katten in Worcestershire. Murphy heeft een grote eetlust en kost een fortuin aan voeding. Elke maand gaat er 70 euro aan droogvoer doorheen.

Kat en muis

De moeder van drie kinderen zei in een recent interview: “Murphy is nu één jaar en we kregen hem afgelopen november. Hij was ongeveer 13 of 14 weken oud en toen was hij even groot als onze andere kat. Het is alsof we een kat en een muis hebben met zijn grootte. Zij lijkt zo klein in vergelijking met hem.”

Murphy zal naar verwachting nog groter worden, zijn ras groeit vaak door tot ze ongeveer drie jaar oud zijn. Sareeta zei: “Wie weet hoe groot Murphy gaat worden. Hij is nu al zo groot als een gemiddelde hond. Ik heb zelfs een hondenmand voor hem moeten kopen als ik hem naar de dierenarts breng, omdat hij niet in een kattenmand past.”

Record?

Sareeta gaat de lengte van Murphy de komende jaren extra goed in de gaten om te zien of hij het record kan breken. “Ik weet zeker dat hij nog flink wat groter gaat worden,” zegt ze. De huidige grootste kat ter wereld heet Stewie uit Nevada, VS, die meer dan 121 cm lang is.

(Bron: SWNS)

Plaats een reactie