Dit is de enige correcte manier om je vaatwasser te vullen

Het is fijn als je een vaatwasser hebt, want dat scheelt je wat minuten aan afwas. Wel is de vaatwsser vullen vaak een bron van irritaties. Soms is je partner of huisgenoot het er niet mee eens of wordt de afwas gewoon niet schoon. Deze uitleg leidt je door de vaatwasser heen en beëindigt al deze vraagstukken en eindeloze discussies…

Niet afspoelen

Wanneer er nog veel etensresten op de vaat zijn achtergebleven, is het verleidelijk deze gewoon af te spoelen onder de kraan. Dit zorgt er echter voor dat de vaatwasser niet meer meet dat hij de vaat schoonmaakt.

Bij voorgespoelde borden denkt de vaatwasser dat hij meer tijd nodig heeft. Er komt dan namelijk geen of weinig vuil vanaf. De restjes die je van het bord haalt, moeten met een doekje worden afgeveegd of gelijk in de prullenbak gedaan. Let er dus met je vaatwasser opruimen op dat je bordje niet té veel afgespoeld is.

Bestek

Het volgende punt van discussie bij de vaatwasser vullen is de bestekbak. Hoe doe je het bestek daarin, met het handvat omhoog of omlaag? Het antwoord is omlaag. Als je vork of lepel omhoog wijst valt het als een waaier en kan het water er makkelijk langs. Behalve messen met een scherpe punt, die kunnen beter omlaag, voor jij of je partner eerste hulp nodig heeft.

Glazen

Wat betreft het glas: zet de glazen ondersteboven neer in de bovenste lade van de vaatwasser. Onderin sproeit het water namelijk harder, om de borden beter schoon te krijgen. Maar voor glazen is dit niet goed, omdat die dan kunnen verschuiven en beschadigen. Gelukkig voorkom je met een vaatwasser wel een aantal vieze gewoontes.

De eeuwige discussies

Elke keer gaat het mis bij de vaatwasser vullen. De interne discussies, soms met of zonder woorden, over wie het beter doet. Waar moeten de borden precies, welke kant moet het bestek op? Het is een strijd om de beste methode. Zo wordt een ogenschijnlijk kleine taak een waar machtsspel in huis, maar als deze regels gevolgd worden los je al een hoop op. Dan verschuift de discussie naar wie het dekbed jat ’s nachts!

(Bron: GewoonVoorHem)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.