Site pictogram Mancho

Om deze (walgelijke) reden gebruik je maar beter niet de waterkoker in je hotelkamer

Hotelkamers staan niet bekend als de schoonste plekken ter wereld. Veel medewerkers uit de sector hebben eerder mensen gewaarschuwd om te controleren op bedwantsen en niet de glazen te gebruiken die in de kamer zijn achtergelaten. Maar helaas is dat nog maar het topje van de ijsberg…

Verschillende hotelmedewerkers onthulden wat sommige mensen doen met de waterkoker in hun hotelkamer. Je weet wel, dat ding dat jij gebruikt om een koffie mee te maken. Iemand vertelde: “In een vorig leven runde ik een klein hotel. Je wil niet weten hoeveel van onze gasten de waterkoker gebruikten om hun vuil ondergoed te wassen!”

Vies én gevaarlijk

We weten het, dit is kotswaardig… Maar dit is niet alleen ongelooflijk vies én gevaarlijk – de waterkoker kan oververhit raken of defect raken en vlam vatten – maar het werkt ook niet echt. Dat komt omdat sommige bacteriën bestand zijn tegen hoge temperaturen, en omdat waterkokers geen industriële reinigingsmachines zijn zal het water het ondergoed niet noodzakelijkerwijs steriliseren.

Dat betekent dat je dan nog steeds ondergoed draagt dat niet is schoongemaakt en dat degenen die na jou komen je ziektekiemen opdrinken. Deze afschuwelijke gewoonte kwam enkele jaren geleden voor het eerst aan het licht op Twitter. Iemand zei: “Echt waar… Iemand die ik ken maakt zijn ondergoed schoon in een waterkoker als hij reist.”

Reistip

Sterker nog… Op sommige websites staat dit als een nuttige ‘reistip’. In 2019 zond een vrouw haar gebruik van de waterkoker op een dergelijke manier online uit. Ze toonde een beeld van haar kanten ondergoed in een waterkoker en zei: “Logeren in een hotel… En die tijd van de maand komt net uit de lucht vallen. Vergeten om onderbroeken in te pakken dus bedacht een goede manier om ze snel te wassen.”

(Foto: Freepik)

Mobiele versie afsluiten