Mishandelde puppy die ‘op zeehond leek’ nadat ze kaal werd, ondergaat ongelooflijke transformatie

Een mishandelde puppy leek ‘meer op een zeehond’ dan op een hond nadat ze kaal was geworden toen haar eigenaars haar huidziekte niet behandelden. De ondervoede Staffordshire bull terrier, Pearl genaamd, was net vier maanden oud toen medewerkers van de Engelse dierenbescherming haar in april van dit jaar in een huis ontdekten.

Inspecteur Rowena Proctor merkte de arme pup op in de deuropening van het huis in Newcastle. Maar Pearl is sindsdien absoluut verbazingwekkend hersteld en geniet van een gezond en gelukkig leven terwijl ze wacht op adoptie.

Verbazingwekkende transformatie

Proctor zei: “De transformatie die ze heeft ondergaan is absoluut verbazingwekkend. Ze leek meer op een zeehond dan op een puppy toen ik haar redde. Nu ziet ze er precies zo uit als je zou verwachten en is ze zo gezond en gelukkig. Ze zit vol energie en leven en is ook heel liefdevol. Ik ben zo blij om te zien hoe ze er nu uitziet dankzij het toegewijde personeel van de dierenbescherming.”

Proctor, die door iemand was getipt over de toestand van Pearl, nam haar mee voor een dringende veterinaire behandeling nadat haar eigenaars ermee hadden ingestemd haar te laten gaan. Een dierenarts stelde vast dat ze ernstig ondergewicht had en een vreselijke huidziekte, die vachtverlies en constante irritatie veroorzaakte.

Gouden mand

Ze kreeg medicijnen en een speciaal dieet en binnen slechts twee weken was de pup op weg naar herstel in het Felledge Animal Centre in Chester-le-Street, County Durham. Nu is al haar haar teruggegroeid en is ze aangekomen. Ze is een toonbeeld van gezondheid en zal zeer binnenkort op zoek gaan naar haar gouden mand. Proctor zei: “Ze zal binnenkort beschikbaar zijn voor herplaatsing zodra ze klaar is met haar medicatie en een beetje meer training heeft gehad.”

(Bron: Wales Online)

Plaats een reactie