Zo zal volgens de wetenschap de mens in de toekomst er uitzien, en dat is niet fraai

Zorgwekkende simulaties hebben laten zien hoe de toekomstige mens eruit zou kunnen zien, met kleinere hersenen, twee oogleden en een gebogen rug door overmatig gebruik van technologie. Nieuw onderzoek stelt dat de ‘tech-afhankelijke’ mensheid een nieuw uiterlijk te wachten staat, inclusief wat men beschrijft als een ‘tech-nek’ en een ‘tekstklauw’. Klinkt niet gezond!

Ontwikkelingen als gevolg van het dagelijks urenlang neerkijken op mobiele telefoons en turen naar computerschermen zouden een langere en grotere impact kunnen hebben dan eerst gedacht, zeggen wetenschappers. Een Amerikaans techbedrijf heeft wetenschappelijk onderzoek en meningen van deskundigen verzameld voor hun portrettering van deze nieuwe mensen, en heeft de potentiële toekomstige mens ‘Mindy’ genoemd, die naar verluidt uit het jaar 3000 komt.

Gebochelde figuur met klauw en kleinere hersenen

Mindy is een gebochelde figuur met onder andere een sms-klauw en kleinere hersenen. De Amerikaanse onderzoekers hopen hiermee de potentiële schade van te veel gebruik van technologie te kunnen benadrukken. Het doel is zowel de fysieke als de mentale gevolgen van het dagelijks gebruik van technologie aan te tonen, door een huiveringwekkende lijst van toekomstige menselijke kenmerken vrij te geven, waaronder ook een ‘90 graden elleboog’, een ‘dikkere schedel’ en een ‘gebogen rug’.

Over de gebogen rug zei gezondheids- en welzijnsdeskundige Caleb Backe dat het staren naar telefoons je ruggengraat uit balans brengt, terwijl de nekspieren extra inspanning leveren om je hoofd te ondersteunen. Gruwelijke ‘sms-klauwen’ komen door het krullen van vingers in een onnatuurlijke positie terwijl je je vastklampt aan telefoons, terwijl dikkere schedels een reactie vormen op de radiofrequente straling van smartphones.

Angst en stress

Mindy heeft ook een tweede ooglid ontwikkeld om blootstelling aan overmatig licht van schermen te voorkomen, waarbij de studie ook aangeeft dat technologie de mens kwetsbaarder maakt voor angst- en stressgerelateerde problemen. Om te voorkomen dat ze eruitzien als Mindy worden de ‘toekomstige mensen’ regelmatige pauzes en lichaamsbeweging aanbevolen, vooral om een hersenkrimp te voorkomen, aldus ITV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.