Bekendste sportbar in Qatar vraagt waanzinnige prijs voor een pintje tijdens het WK

Een van de bekendste sportbars van Qatar zal tijdens het WK voetbal pintjes verkopen voor een prijs van… ongeveer 90 euro. Fans die naar Qatar afreizen sluiten dus misschien best een of andere lening af!

Terwijl verschillende sportbars in Doha al een toegangsprijs in rekening brengen, gaat de Champions Sports Bar van het Marriott Hotel nog een stapje verder, want de klanten moeten een exorbitante prijs betalen voor een biertje. Volgens iNews vraagt de Champions Sports Bar de fans 200 Qatarese riyals, wat neerkomt op ongeveer 55 euro om binnen te komen en naar de wedstrijden in de groepsfase te kijken. Dit is inclusief drie drankjes Budweiser, Corona of een glas huiswijn.

Het wordt alleen maar duurder…

Maar… dit aanbod geldt slechts drie uur. Als klanten willen blijven voor de volgende wedstrijd, moeten ze een extra toegangsprijs betalen. Voor de knock-outfases stijgt de prijs tot ongeveer 95 euro. Voor de halve finales en de finale wordt de toegangsprijs verhoogd tot 270 euro, omgerekend dus ongeveer 90 euro voor een drankje. Qatar heeft blijkbaar speciale accijnzen, ingevoerd waardoor de prijs alcohol van de ene op de andere dag bijna is verdubbeld sinds de invoering ervan op 1 januari.

De taks werd ingevoerd enkele weken nadat Qatar zijn jaarlijkse begroting aankondigde, waarin een heffing op ‘gezondheidsschadelijke goederen’ werd bepaald. Hoofd supportersbetrokkenheid en bestuur bij de Football Supporters Association, Ashley Brown, vertelde iNews“Er is geen verscheidenheid aan musea, theaters, restaurants, bars, cafés, het is vrij beperkt wat je kunt doen in Doha.”

“Geen zes of zeven pinten drinken”

“Je voelt, vooral in de eerste rondes wanneer al die teams en fans er zijn, dat Qatar uit zijn voegen zal barsten, en dat mensen moeite zullen hebben om plaatsen te vinden waar ze naar de wedstrijd kunnen kijken en een biertje kunnen drinken, als ze zich dat kunnen veroorloven natuurlijk.” Brown zei ook nog: “Je gaat waarschijnlijk niet zes of zeven uur naar binnen en zes of zeven pinten drinken voor die prijs, zeker niet elke dag, wat sommige mensen normaal tijdens zulk een toernooi doen. Dus ik denk dat de combinatie van capaciteit en kosten een beetje ‘vreemd’ zal zijn.”

(Bron: Clint.be)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.